Highlights
​​​​​​​Parijs '24

FIC by Lasut & Braun

Female Interior Creators op stijlexpeditie in Parijs


Feikje Lasut en Anne Braun zijn interieurarchitecten, conceptontwikkelaars en trendwatchers met een eigen platform: Female Interior Creators by Lasut & Braun. Ter gelegenheid van hun bezoek aan de belangrijke beurs Maison&Objet ‘24 zijn zij voor Montinique op zoek gegaan naar inspirerende plekken en merken in de Franse Lichtstad. Zij nemen u graag mee op hun ontdekkingsreis langs zes inspirerende highlights.POUENAT 1880

pouenat.fr

Maison Pouenat 1880 is van oorsprong een siersmederij en nog steeds gespecialiseerd in toepassing van metaal in meubels en objecten. We maken een zintuiglijke reis in vier unieke ruimtes met seizoensgebonden kleurenpalet en creatieve combinatie van verschillende materialen en texturen. 
Van de winterse duisternis van de spiegels van @atelier_midavaine tot de bloeiende wandtapijten van Robert Four (@aubusson_r_four). Van de zomerse fauteuils van @pouenat.official tot de herfstige, boeiende decors van @objetdecuriosite. 
Plus in elke ruimte een opvallende horizontale creatie geïnspireerd op de elegante plafonddecoraties in historische panden in Parijs. Iedere kleur uitgelezen met een unieke nummering, op de vloer vertaald in een handgemaakt Karpet.


GALERIE ALAIN MARCELPOIL
& ÉDITION 1.6.9

edition169.com


We lopen langs een klein zaakje met in de etalage een gedrapeerd karpet dat iets spannends heeft. We bellen aan en ontdekken dat onze intuïtie klopt. Een dame met een hippe doek in haar haar neemt ons mee door de collectie. We zijn blij dat ze ons gidst, want het product is veel inspirerender dan de wat onoverzichtelijke presentatie. De tapijten hebben spannende vormen en voelen rijk: haute couture voor op de vloer. Gespecialiseerd in de (co)creatie van vloerkleden en uitzonderlijke meubelstoffen, bevestigt Edition 1.6.9 zijn Parijse wortels met kosmopolitische invloeden in zowel technieken als inspiraties.

Kolkhoze

kolkhoze.fr


De franco-amerikaanse glaskunstenaar Jeremy Maxwell Wintrebert speelt met vorm, kleur en licht. Als winnaar van de Prix Liliane Bettencourt voor uitzonderlijk ambachtswerk geeft hij geblazen glas een verfijnde en hedendaagse uitdrukking. Elk stuk is uniek, met de hand geblazen door de kunstenaar. In zijn intieme interpretatie van de kosmos materialiseert glas het licht als oorsprong van het heelal. Zijn werk is beïnvloed door de schilder Ouattara Watts en de kleuren van Ivoorkust, het land van zijn jeugd. Bella figura en ogenkroonluchters verschijnen als hemelse, vrouwelijke figuren in de geest van Joan Miró’s sterrenhemels. U merkt… we worden er helemaal een beetje lyrisch van.


Laffanour Galerie down town furniture
galeriedowntown.com


De etalage heeft prachtige auberginetinten en we zien warm hout, vintage en spiegelende strakke futuristische verlichting. Dít is design. Binnengekomen zien wij de prachtige verlichting van Gaëlle Lauriot-Prévost en achterin de galerie staat een bruin gestoffeerde DS-600 te prijken op een gigantisch kleed met oker en beige. Anne raakt in gesprek met de galeriehoudster over hun gedeelde passie voor vintage. En over haar vader die een belangrijke bijdrage heeft gelevert aan de renovatie van haar vintage stoelencollectie.

Pierre Augustin Rose

Bij Pierre Augustin Rose vallen we met onze neuzen in de boter: we worden meteen uitgenodigd voor de lunch aan een uitgebreid lopend buffet. Maar wij hebben geen oog voor het eten, overrompeld als we zijn door het waanzinnige design. Pierre Augustin Rose weet interieurliefhebbers te verleiden met tijdloze meubels in een persoonlijke en zeer integere stijl: een ode aan de eeuwige moderniteit. 


Het merk Pierre Augustin Rose begon ongeveer twee jaar geleden, toen de antiquairs Pierre Bénard en Augustin Deleuze elkaar voor het eerst ontmoetten. Zij ontwerpen samen hun meubels in perfecte harmonie. Het trio werd compleet met de toevoeging van Nina Rose, specialiste met een sterk netwerk in ambachtelijke productie. De collectie is altijd fris en in beweging en blijft zichzelf voortdurend opnieuw uitvinden, met lef en meesterschap.
​​​​​​​

pierre frey


Als kers op onze Parijse taart bezochten we de concept kleurpresentatie van Pierre Frey x Modular Lightning. Een samenwerkingsverband met verschillende ontwerpers die ons bijzonder heeft aangesproken. Let op de diverse texturen met tactiele uitstraling en harde, gedurfde tinten. Een bijzonder palet met naast natuurlijke steen-tinten ook flitsen van mosterd en pioen. Op de foto ziet u onder andere het zwoel-uitnodigende bankje Berlin, ontworpen door Christian Haas. Ronduit esthetisch.