Topkwaliteit
​​​​​​​laminaat

van Montinique

Grote planken van Montinique laminaatvloer met de uitstraling van echt hout.

Laminaat met grote planken

De uitstraling van echt hout, zonder de nadelen


Bij Montinique proberen we voor ons laminaat grote planken te gebruiken, omdat daarmee makkelijker een vloer met grote massief houten planken na te bootsen is. De huidige groteplankenmaat van Montinique laminaat is 128 tot 220 cm lang en 24 cm breed. In de loop van dit jaar gaan we zelfs nog iets breder, want onze nieuwe Laminaat Novelle XL Plank heeft zelfs een breedte van 24,4 cm.

De beste materialen
​​​​​​​van Duitse kwaliteit


Net als bij alle andere harde vloerbedekking van Montinique kiezen we ook hier weer voor de beste kwaliteit materialen. Zo werken we met 8 mm dikke delen als basis voor de planken, speciale fotografie met heel veel verschillende afbeeldingen om herhalingen in het patroon te voorkomen. En natuurlijk de registered embossing techniek, voor een polyurethaan slijtlaag die precies de nerf van het afgebeelde hout volgt. Met onze jarenlange ervaring in deze branche weten wij: de hoogste kwaliteit laminaat komt uit Duitsland. Dat is dus waar wij ons A-merk Montinique laminaat laten fabriceren. Duitse degelijkheid, precies volgens onze specificaties en instructies. Zo sluit het laminaat perfect aan bij de wensen, behoeften en smaak van de kritische Nederlandse consument.

De beste kwaliteit voor laminaat. Zo werkt Montinique met 8 mm dikke delen als basis voor de planken.

Montinique laminaat is
Ook leverbaar in visgraat

De keuze voor laminaat betekent natuurlijk niet dat het patroon per se dat van grote planken moet zijn. Montinique heeft tevens laminaatdelen met visgraatmotief, met ook hier weer verschillende houtsoorten. Dus ook als u visgraatparket van laminaat wilt leggen, vindt u bij Montinique zeker een passen laminaat.

Veel verschillende houtsoorten


De basis van
alle Montinique
laminaat is hetzelfde

De basis van alle Montinique laminaat is hetzelfde: een maatvaste HDF-plaat met geïmpregneerde randen. Aan de onderzijde is een vochtwerende vezelfolie geplakt. Bovenop zit een afbeelding met een realistische weergave van de houtsoort op eveneens geïmpregneerd decorpapier. En tot slot een afsluitende beschermlaag van polyurethaan met een hoog korund-gehalte voor extra hardheid. Deze toplaag volgt precies het reliëf van de afbeelding eronder, inclusief nerven en eventuele zaagribbels. Hij is ‘registered embossed’, zodat uw vloer niet alleen oogt als echt hout, maar ook zo aanvoelt. Deze techniek heeft als extra voordeel dat het de vloer wat stroever maakt. U glijdt minder makkelijk uit, ook als de vloer nat is.

Voordelen van een laminaatvloer van Montinque. Hout heeft voordelen en nadelen.

Voordelen van
laminaat boven hout


Natuurlijk… een échte houten vloer heeft zo zijn charme. Maar er zijn zeker ook nadelen. Hout vraagt onderhoud. Het moet op zijn tijd geschuurd, geolied of gelakt worden en het kan op een gegeven moment gaan werken en opbollen, splijten of kraken. Een laminaat vloer ziet er vrijwel identiek uit als een echte houten vloer (zelfs een specialist ziet nauwelijks het verschil), maar is veel onderhoudsvriendelijker. Een laminaat vloer wordt zwevend gelegd en dus niet vastgespijkerd of gelijmd. Als u een beetje handig bent, kunt u laminaat zelf leggen. Eenmaal gelegd zal het – mede als gevolg van de opbouw in lagen - niet meer werken. Temperatuurverschillen, wisselende luchtvochtigheid, een omgevallen emmer sop… laminaat kan er tegen. Het volstaat om de vloer regelmatig te stofzuigen en eventueel af en toe te dweilen.

M-8018

Onbehandeld eiken | Laminaat Planken

M-8019

Licht gerookt eiken | Laminaat Planken

M-8020

Wit geolied eiken | Laminaat Planken

M-8021

Natuur gerookt eiken | Laminaat Planken

MV-978018

Onbehandeld eiken | Laminaat Visgraat

MV-978019

Licht gerookt eiken | Laminaat Visgraat

MV-978020

Wit geolied eiken | Laminaat Visgraat

Mv-978021

Natuur gerookt eiken | Laminaat Visgraat

Vind een van de bijna
150 verkooppunten
bij u in de buurt

bekijk, bewonder en bestel uw Montinique vloer