Duurzaam
​​​​​​​specialist

in vloeren

Montinique vloeren zijn duurzaam en ecologisch gecertificeerd

ecologisch verantwoord

pvc-vloer is een

duurzame keuzeAls je op zoek bent naar een in alle opzichten duurzame vloerbedekking voor een woning, een kantoorpand of een ander project, kies dan voor milieuvriendelijke pvc-vloeren. Wij zijn erin geslaagd ecologisch verantwoorde pvc-vloeren te creëren, onder meer door ze makkelijk recyclebaar te maken.

Pvc-vloeren recyclebaar


De nieuwste ontwikkelingen in pvc-toepassingen is het recyclen. Dit betekent dat deze slijtvaste vloeren na een zeer lange levensduur ook nog eens perfect geschikt zijn voor recycling. Er hoeven immers geen materialen meer van elkaar gescheiden te worden. Gerecycled pvc van onze huidige generatie vloeren is van een zodanige kwaliteit, dat je er gewoon weer nieuwe pvc-vloeren van kunt maken.

Pvc-vloeren zijn duurzaam én …


Oorspronkelijk betekent ‘duurzaam’ dat iets lang meegaat. Dat geldt zeker voor pvc-vloeren, die slijtvast en kleurecht zijn en amper onderhoud behoeven. Waar je vroeger je linoleumvloer om de zoveel jaar chemisch moest strippen en opnieuw in de was zetten, lijkt pvc ook na vele jaren amper aan uitstraling in te boeten. De vorige generaties hoogglans pvc-vloeren wilden nog wel eens wat matter worden op plekken van intensief gebruik. Tegenwoordig zijn juist zeer matte pvc-vloeren populair, dus ook dat probleem is opgelost.

...pvc-vloeren zijn duurzaam!


Ook in de meer moderne betekenis van ‘duurzaam’ komen pvc-vloeren als favoriet uit de bus. Ten eerste door de slijtvastheid. Als het eenmaal ligt, kun je er vele jaren van genieten. Als mensen pvc-vloeren vervangen is dat eerder een kwestie van smaak dan van slijtage. Daarnaast zijn ze dus prima recyclebaar en hebben ze goede isolerende eigenschappen, wat weer scheelt in de energiekosten en de CO2-uitstoot.

Montinique PVC bevat
​​​​​​​géén weekmakers.


Pvc heeft lang een slechte naam gehad omdat er bij de productie weekmakers werden gebruikt op basis van ftalaat. Dit is een stof die schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Inmiddels is ftalaat verboden in pvc-producten met een gezondheidsrisico, zoals speentjes, drinkflessen, kinderspeelgoed en infuusslangen. In principe mag het nog wel gebruik worden in pvc voor vloeren, maar bij Montinique nemen we geen risico. We laten onze vloeren produceren met ftalaatvrije weekmakers. Montinique pvc-vloeren zijn dus 100% veilig.

Meer informatie?

Wil je nadere uitleg of heb je specifieke vragen over het thema ecologie, duurzaamheid en milieubelasting in relatie tot pvc-vloeren?

Neem vooral contact met ons op!

​​​​​​​Wij zijn Montinique

Specialisten
in vloeren
​​​​​​​sinds 1976