Salone Del Mobile at
​​​​​​​Milano 2023

FIC by Lasut & Braun

De highlights van Salone Del Mobile
2023 in Milaan


De Salone del Mobile, ook wel de Milano Salone, Milan Design Week of kortweg Salone genoemd, is een jaarlijkse designbeurs die iedere april plaatsvindt in de Italiaanse stad Milaan. Het is de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp. Vorig jaar lanceerde en presenteerde Montinique tijdens de InCoDa in samenwerking met de interieurontwerpsters Lasut & Braun de collectie 7 Werelden. Ontdek hieronder de highlights.Rhythms op het
Alcova terrein


Nederlandse meubelfabrikant LEOLUX presenteerd ‘Rhythms’ op het Alcova terrein, een expositie ontworpen door @studiotrulytruly. ⁠Textielvolumes die de gerimpelde bekleding van de Lunetta-banken, salontafel en vloerkleed met grafische texturen en organische countourlijnen van @studiopepe_official weerspiegelen terwijl ze omhoog en omlaag gaan in de ruimte.

Cassina Comfort
on Clouds


Ontdek de aangename lichtheid van de royale en gastvrije volumes van Moncloud in de flagship store van Cassina, het nieuwe systeem van Patricia Urquiola. De vorm is gebeeldhouwd in gerecyclede PET-watten, een grote vooruitgang voor de interieur-ontwerpindustrie gericht op het tot een minimum beperken van het gebruik van polyurethaanschuim. Met extra aandacht voor het ondersteunende karpet geeft het gevoel op kussentjes te lopen.

Baxter at Salone


Om hun nieuwe collectie te introduceren heeft Baxter een ruimte ontworpen die zich in niveaus ontvouwt: verschillende treden, een hangbrug en meerdere openingen, zoals ramen, komen achter elkaar en laten de ruimtes voortdurend van perspectief veranderen. Tapijt maakt absoluut zijn “comeback” uitgevoerd in retro kleuren. Op de stand van Baxter, een absolute internationale grootheid, zien we een oranje en blauw kleurpalet, gestoffeerde podiums en hoogpolige tapijten in combinatie met harde vloeren.

Linteloo at Milan


Ook bij Linteloo onze Nederlandse trots met Italiaanse roots speelt hoogpolig tapijt de hoofdrol. Met hun nieuwste collctie bed en bank ‘Gilbert” geinspireerd op het computer spel Tetris “simpele geometrische blokken die in elkaar passen’ Design by @sebastianherkner

CLAY COURT by Cristina Celestino & Pop Up Restaurant by we.are.ona


Dit fantastische Pop-up restaurant We Are Ona op tennisclub Caly Court ontworpen door Christina Celestino leek gestoffeerd met onze eigen Terra Rusty Wayfar collectie uit de 7 werelden van Montinique selected by Lasut & Braun. Prachtig om het effect in deze ambiance te zien.

Dimore Centrale


DIMORE Centrale was een absolute must-see tijdens Milaan met dit keer een nieuwe locatie en een 20-jarig bestaan. Binnen alle presentatie ‘SILENCE’ stonden geluid, licht en beweging centraal met zilver in de hoofdrol. (stiekem deed dit ons denken aan onze stand op de Incoda beurs vorig jaar september ontworpen door Lasut&Braun). Er werden vijf sferen neergezet, die je door ramen of kijkgaten bekijkt. Dromerige tijdcapsules ingesloten in opzettelijk ruwe dozen, die doen denken aan de fotosets van Irving Penn: vijf van elkaar verschillende interieurs, vijf identiteiten, vijf personages in stijl van Dimore.

Artemest
L'Appartamento


Artemest opende de deuren van L'Appartamento, een elegant Milanees appartement uit de jaren 1930, samengesteld door zes prestigieuze internationale interieurontwerpbureaus: @annesophie.pailleret, @roisinlaffertykld, @moniomidesign, @styledhabitat, @ninamagonstudio en @tzed_architects. Naast de fantastische interieurs waren de historische vloerpatronen een ware inspiratie.