trap renoveren?

Renoveer met pvc-look overzettreden

Montinique vloeren zijn duurzaam en ecologisch gecertificeerd

dit verandert alles!

traprenovatie met
overzettreden


Tot voor kort, als je een oude, beschadigde houten trap wilde renoveren moest je de trap geheel schoon krabben, lijmresten verwijderen, eventueel schaven, schuren en vullen, lakken, opnieuw schuren en weer lakken. Een vermoeiende, tijdrovende en daardoor ook dure klus. Alleen al het arbeidsloon maakte dat je soms beter een geheel nieuwe trap kon laten maken. Dat probleem is nu opgelost, met de houtlook PVC overzettreden van Montinique.

Wat zijn overzettreden
voor traprenovatie?

Overzettreden zijn prefab elementen die je zó op de oude traptreden kunt vastlijmen. De speciale Montinique renovatietreden zijn uit één stuk gefabriceerd, dus zonder kwetsbare naden, met name op de hoeken. Ze zijn zelfdragend, waardoor onze overzettreden ook op trappen met flinkbeschadigde treden toch stijf genoeg blijven en niet de contouren van de oude trede gaan volgen.

prefab overzettreden

Minder arbeidsintensief


Als u al even online hebt gezocht op ‘traprenovatie’ of ‘overzettreden’ dan weet u dat de grootste kostenpost bij een traprenovatie ‘m zit in het arbeidsloon. En eerlijk is eerlijk, ook onze vakmensen werken niet gratis. Het grote voordeel van Montinique overzettreden is de eenvoudige verwerking. Doordat de prefab overzettreden kant-en-klaar zijn, hoeven ze alleen nog maar op maat gezaagd en vastgelijmd te worden. En zoals gezegd zijn ze zó rigide en robuust, dat de oude trap ook best wat putjes en krasjes of wat laatste lijmresten mag vertonen. Daar merk je achteraf niks van. Met andere woorden: het werk gaat snel = minder uren = minder kosten. In verreweg de meeste gevallen kunnen we de traprenovatie in één dag per verdieping afronden.

De voordelen van
pvc traprenovatie


Pvc overzettreden zijn slijtvast – 15 jaar garantie

Kleur en patroon sluit perfect aan bij de pvc vloer

Pvc overzettreden maken de trap stabieler en stiller

Ideaal voor renovatie van een beschadigde trap

Prefab overzettreden = minder arbeidskosten

Antislip volgens hoogste veiligheidsnorm
Ook geschikt voor open trappen (renovatie rondom)


Uw gerenoveerde trap
weer jarenlang strak


Een traprenovatie met overzettreden van Montinique PVC biedt dezelfde grote voordelen als de vloeren van Montinique. PVC is een zeer slijtvast materiaal, waardoor onze overzettreden ook best in een winkel of ander zakelijk project geplaatst kunnen worden. Montinique PVC kan tegen een stootje, dus u hoeft niet met kousenvoetjes de trap op. Bij installatie en renovatie door onze eigen vakmensen bieden wij u maar liefst 15 jaar garantie op uw gerenoveerde trap.

In kleur en dessin passend bij uw vloer

Wilt u een trap die naadloos aansluit bij uw vloer? Dat kan. Wij leveren overzettreden in dezelfde dessins en houtpatronen als de Montinique PVC-vloeren. U kunt er desgewenst ook voor kiezen om juist een contrasterende trap te creëren. Bijvoorbeeld een houtlook PVC trap op een betonlook PVC-vloer, of andersom. Wij helpen u graag met het maken van een keuze die aansluit bij uw persoonlijke smaak.

Professionele stoffeerders
voor strak resultaat

​​​​​​​
Overzettreden plaatsen is heel nauwkeurig vakwerk, zeker bij trappen met een bocht en dus ‘moeilijke’ treden. Daarom werkt Montinique alleen met professionele stoffeerders, die bovendien een speciale extra training hebben gevolgd voor het vakkundig en strak monteren van onze PVC overzettreden. Zij kunnen desgewenst ook ledverlichting onder de treden inbouwen, bediend met een handmatige schakelaar of bewegingsdetector, voor een feeërieke én veilige trapopgang.

Na renovatie een
extra veilige trap


Een van de redenen dat mensen een trap laten renoveren is de veiligheid. Een oude, versleten trap heeft vaak onregelmatige treden of is glad geworden, met het risico van misstappen en uitglijden. Een gerenoveerde trap is weer 100% regelmatig, met elke trede op dezelfde hoogte. De pvc overzettreden zijn bovendien net als de Montinique vloeren voorzien van een antislip-laag conform de hoogste antislipnorm (R10). Uw gerenoveerde trap is dus meteen ook een veiliger trap.

Klaar voor uw
traprenovatie?
Montinique verkoopt haar assortiment alleen via de allerbeste dealers en stoffeerders, gevestigd door heel Nederland. Klik hier voor een verkooppunt bij u in de buurt. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie ontvangen, zoals kleurstalen? Neem dan gerust contact met ons op.

​​​​​​​Wij zijn Montinique

Specialisten
in vloeren
​​​​​​​sinds 1976