Toebehoren
​​​​​​​voor uw vloer

van Montinique

Ondervloeren
voor PVC


Een PVC vloer kun je niet zomaar op de ondergrond leggen. Hoe een ondervloer PVC vloeren verduurzaamt en verbetert en welke materialen u nodig hebt als ondervloer? Dat hangt af van verschillende criteria. Bij een PVC vloer op een verdieping wilt u extra aandacht besteden aan geluidsisolatie. Daar kan een groene ondervloer pvc-parket ondersteunen en tegelijk voorkomen dat het geluid van voetstappen en (bijvoorbeeld) vallend speelgoed wordt doorgegeven aan de verdieping er onder.

Warmtegeleiding
met Heat-foil


Legt u een pvc vloer over vloerverwarming en/of -koeling, dan is de zogenaamde 'calorische geleiding' van belang. U wilt dat de ondervloer de temperatuur van de basisvloer met zo min mogelijk verlies doorgeeft aan het pvc-oppervlak. Tegelijkertijd wilt u - met name bij vloerkoeling - condensvorming voorkomen. Een PVC-vloer kan wel tegen een beetje vocht, maar blijvend vochtige vloeren kunnen ook zorgen voor schimmels. Lelijk om te zien en slecht voor de gezondheid. Voor een pvc vloer op vloerverwarming gebruikt u daarom een speciale goed warmtegeleidende 'heat foil' ondervloer.

Vochtisolatie voor uw PVC vloeren

Komt uw pvc vloer op een betonnen ondergrond op de begane grond, dan is een vochtbarrière nuttig. Vochtremmende folie kan als ondervloer pvc vloeren beschermen en daarmee de levensduur van uw vloer verlengen. Ditzelfde geldt overigens bij het leggen van pvc vloeren in nieuwbouwwoningen, waar nog geruime tijd vocht uit de betonnen vloeren en wanden kan uitdampen.

Egaliserende
ondervloer voor PVC

Wilt u een PVC vloer over een bestaande vloer leggen? Als de ondergrond wat reliëf heeft, dan moet u dit eigenlijk eerst perfect egaliseren, bijvoorbeeld met een betonnen (giet)vloer. Is dat onmogelijk of onwenselijk (bijvoorbeeld bij een antieke plavuizenvloer) dan kan een egaliserende ondervloer - of liever: tussenvloer - soelaas bieden. Dit is belangrijk, om te voorkomen dat u de oude vloer na verloop van tijd gaat terugzien als plekken in het pvc-oppervlak.

De dealers weten
van ondervloeren

Hebeta levert naast PVC vloeren ook alle toebehoren, zoals verschillende ondervloeren en folies, perfect afgestemd en van dezelfde hoge kwaliteit als onze PVC vloeren zelf. Hoe dan ook, in principe zult u een PVC vloer van Hebeta niet zelf leggen. Wij selecteren onze dealers onder meer op hun vakmanschap in het leggen van pvc vloeren. De professionals van onze vloerenwinkels kunnen u uitstekend adviseren over de keuze van een ondervloer met de juiste eigenschappen.

Oók interessant.

Vind een van de bijna
560 verkooppunten
bij u in de buurt

bekijk, bewonder en bestel uw Montinique vloer